به گزارش روزنامه ولت آم زونتاگ، آژانس پناهندگی اتحادیه اروپا (EUAA) در سهماهه نخست سال ۲۰۲۵، ۳۷ هزار و ۳۸۷ درخواست در آلمان ثبت کرده است. این گزارش به سندی از کمیسیون اتحادیه اروپا مربوط به ۲ آوریل ارجاع میدهد که وضعیت مهاجرت در اتحادیه اروپا و کشورهای ثالث را بررسی کرده و مهر "محرمانه" خورده است.
طبق این گزارش، بیشتر تقاضاهای پناهندگی بین اول ژانویه و ۳۱ مارس ۲۰۲۵ در کشورهای عضو اتحادیه اروپا، در فرانسه ثبت شده که تعداد آنها ۴۰ هزار و ۸۷۱ مورد بوده است. پس از فرانسه، اسپانیا و آلمان قرار دارند.
در پایینترین رتبهها، مجارستان با تنها ۲۲ درخواست و اسلواکی با ۳۷ درخواست قرار دارند؛ دو کشوری که سیاست مهاجرتی سختگیرانهای را دنبال میکنند.
کاهش سراسری در اتحادیه اروپا
در مجموع، طی سهماهه نخست سال ۲۰۲۵، ۲۱۰ و ۶۴۱ نفر در اتحادیه اروپا، نروژ و سوئیس (موسوم به EU+) درخواست پناهندگی دادهاند که ۱۹ درصد کمتر از دوره مشابه در سال قبل است.
بیشترین درخواستها از سوی ونزوئلاییها (۲۵٬۳۷۵ = ۱۲ درصد)، سپس افغانها (۲۱٬۵۲۴ = ۱۰ درصد) و سوریها (۱۵٬۱۳۸ = ۷ درصد) ثبت شدهاند.
افزایش درخواستها از ونزوئلا و چین – کاهش از سوریه و ترکیه
طبق گزارش روزنامه مزبور، بیشترین درخواستهای پناهندگی در اتحادیه اروپا، سوئیس و نروژ، متعلق به ونزوئلاییها بوده و پس از آنها پناهجویان افغانستانی و سوری قرار داشتهاند. درخواست پناهندگی از سوی ونزوئلاییها ۴۴ درصد افزایش یافته است. همچنین از اوکراینیها (۸۴٪+)، چینیها (۸۷٪+) و هندیها (۵۶٪+) نیز رشد چشمگیری دیده شده است. در مقابل، درخواست از سوریه (۵۶٪)، کلمبیا (۴۵٪) و ترکیه (۴۴٪) بهطور قابل توجهی کاهش یافته است.
طبق ارقام موجود، بیش از نیمی از درخواستهای پناهندگی سوریها در خاک اتحادیه اروپا، نروژ و سوئیس، در آلمان ثبت میشود. در مجموع یکچهارم از کل متقاضیان پناهندگی در آلمان از سوریه بودهاند و پس از آن پناهجویان افغانستانی و ترکیهای قرار دارند. در همین حال، فرانسه به مقصد شماره یک اوکراینیها تبدیل شده است.
در همین حال، ۵۹ درصد از کل درخواستهای پناهندگی سوریها در اتحادیه اروپا در آلمان ثبت شده است. در مجموع، ۲۴ درصد از درخواستهای پناهندگی در آلمان را سوریها، ۱۶ درصد افغانها و ۱۱ درصد ترکها تشکیل میدهند. در همین حال، فرانسه به مقصد اصلی پناهجویان اوکراینی تبدیل شده است.
درخواست مقامات محلی آلمان برای سیاست مهاجرتی سختگیرانهتر
با وجود این کاهش آمار، هنوز تأثیر آن در مباحث سیاسی آلمان دیده نشده است. اتحادیه شهرها و شهرداریهای آلمان از دولت آینده انتظار دارد که ورودهای غیرقانونی را مدیریت، کنترل و بهطور چشمگیری محدود کند.
آندره برگهگر، دبیرکل این اتحادیه به تاگساشپیگل گفت: باید اقدامات مؤثری در مرزها در هماهنگی با شرکای اروپایی اجرا شود، روند بررسی حق اقامت تسریع گردد و بازگرداندن سریع کسانی که اجازه ماندن ندارند انجام شود. همزمان، شهرداریها خواهان حمایت بیشتر در زمینه ادغام پناهجویانی هستند که حق ماندن دارند.
پیشنهاد توقف پذیرش پناهجویان از مناطق جنگی
اتحادیه شهرها و نواحی آلمان (DLT) خواستار توقف عمومی پذیرش مهاجران از مناطق جنگی و بحرانزده شده است. آخیم برتل، رئیس این اتحادیه (از حزب (CDU)، به نویه اوزنابروکر سایتونگ گفت:این پرسش مطرح است که آیا ما اصلاً باید پناهجویان جنگی را بپذیریم، یا آنکه بهتر است این افراد در نزدیکی مناطق بحرانی باقی بمانند. او افزود:سیاستمداران در برلین باید چشمهایشان را باز کنند و ببینند که ما دیگر نمیتوانیم بیحد و مرز، پناهجویان بیشتری را بپذیریم یا ادغام کنیم.
برتل هشدار داد که در ده سال گذشته چهار میلیون نفر وارد آلمان شدهاند و این رقم بسیار بالا است. ما باید کنترل را دوباره به دست بگیریم، وگرنه مردم بیشتری به سمت نیروهای ضددموکراتیک و افراطی مانند حزب AfD گرایش پیدا خواهند کرد. او همچنین خواستار این شد که دولت آینده توزیع پناهجویان در اتحادیه اروپا را عادلانهتر کند و کمکهای مالی به افرادی که درخواست پناهندگیشان رد شده را کاهش دهد. این موضوع باید در اولویت سیاستهای دولت آینده آلمان قرار گیرد.
منبع: WELT AM SONNTAG
نظر شما